Ιστορια

Παράδοση δεκαετιών

Home / Εταιρικο προφιλ / Ιστορια

Η Specifar ιδρύθηκε το 1933 και πλέον αποτελεί σταθερή αξία στην εγχώρια ελληνική φαρμακοβιομηχανία. Το 2001 ήταν η χρονιά ορόσημο για την εταιρία με την ανέργεση του νέου της εργοστασίου, το οποίο σε συνδυασμό με την επένδυση σε άρτιο επιστημονικό προσωπικό, έδωσε την απαιτούμενη ώθηση να αναπτυχθεί και να εδραιώσει την παρουσία της.

Το 2003 η Specifar εξασφάλισε την πρώτη άδεια κυκλοφορίας για προϊόν της σε ξένη αγορά (στις 24 χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης) και μέσα στο 2004 έγινε με απόλυτη επιτυχία και το πρώτο λανσάρισμα προϊόντος στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Την επόμενη χρονιά και έπειτα από την ομαλή μεταφορά της διοίκησης στην νεότερη γενιά, η Specifar έστρεψε την προσοχή της και στην Ελληνική αγορά, ακολουθώντας ένα νέο στρατηγικό πλάνο. Ο προϊόντος κατάλογος έγινε ακόμη μεγαλύτερος, ενώ το δίκτυο πωλήσεων στήθηκε από την αρχή με αποτέλεσμα μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, η Specifar να γίνει κυρίαρχος παίκτης στην Ελληνική αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό, το 2008 το τμήμα πωλήσεων και marketing απέκτησε δικά του γραφεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ έναν χρόνο αργότερα εγκαινιάστηκε το γραφείο της Θεσσαλονίκης και τον Φεβρουάριο του 2010 της Κρήτης.

LinkedIn